Információs segítség a kisgyermekes és gyermeket tervező családoknak

Információs segítség a kisgyermekes és gyermeket tervező családoknak

A Végeken Egészséglélektani Alapítvány közleménye

Magyarországon az elmúlt évek során nőtt a gyermekvállalási hajlandóság és a házasságkötések száma is emelkedett. Az örömteli tendencia azonban azt is jelenti, hogy többen igényelnek gyermekvállalással, gyermekneveléssel kapcsolatos válaszokat, különösen, de nem kizárólag a vírushelyzet idején. Kisgyermekes és gyermeket tervező családok megkeresését várja e-mailen a CallForHelp – Családi Vonal, illetve telefonon az Otthon Segítünk – Online „Gyere, mondd el, hogy vagy! Meghallgatunk”.

Május 15-e a családok nemzetközi napja alkalmából a CallForHelp (https://callforhelp.hu/) két szolgáltatást is elindít a családok számára. A Családi vonal a Védőnőkért, új szülők és újszülöttekért Alapítvánnyal együttműködésben létrehozott, a családokat a családtervezéstől a gyermekvállaláson, gyermeknevelésen át támogató, emailen igénybe vehető információs szolgálat. A szolgáltatás mögött többéves védőnői tapasztalattal rendelkező önkéntesek várják a kérdéseket a csaladivonal@callforhelp.hu e-mail címen. A hazai és határon túli magyarok a hét minden napján, 48 órán belül választ kapnak egészséggel, kisgyermekek és idősek ellátásával, családtervezéssel, várandóssággal kapcsolatos kérdéseikre.

Az Otthon Segítünk Alapítvány a 061-770-8766 telefonszámon várja a hívásokat, szülői tapasztalattal rendelkező családsegítő önkéntesek közreműködésével hétköznap 10-19 óra közt.

A szolgáltatások célja a segítségnyújtás, érzelmi támogatás, valamint továbbirányítás az ellátórendszer megfelelő pontjaira.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük